כלכלת הבית לאחר גירושין – לשרוד ולהצליח
חוויית הגירושין היתה ועודנה אחת החוויות הפחות נעימות שיכולות לעבור על אדם כיחיד ועל משפחות בכלל. לעיתים מזומנות מסתיים ההליך במהירות יחסית, תוך שהזוג שהחליט להתגרש ולפרק את החבילה מגיע להסכמות ומקיים אותן. במקרים אחרים הופך הליך הגירושין, מעבר למשבר האישי והמשפחתי, למאבק ממושך בין בני הזוג. אחת התוצאות הבלתי נעימות של מאבקים כאלה היא בדרך כלל בזבוז כספים יחד עם אבדן הכנסה של שני בני הזוג כאחד.
אבל הבעיה המרכזית והאמיתית שאיתה נאלצים להתמודד מרבית הזוגות המתגרשים, היא בעיית הניהול של כלכלת הבית לאחר גירושין. ככל שההכנסות וההון שנצבר על ידי בני הזוג במהלך חיי הנישואין הם קטנים יותר, כך הופכת הבעיה לחמורה יותר.
תוכן עניינים
הבעיות הכלכליות של בני זוג שנפרדו
בעיה ראשונה –
הוצאות ישירות על מגורים: במידה רבה הנישואין הם שותפות כלכלית. ההוצאות על מגורים נחלקות בין בני הזוג, כך שההכנסה הפנויה לאחר הוצאות היא גדולה יותר. מגורים בנפרד מכפילים למעשה את הוצאות המגורים ומותירים לכל אחד מבני הזוג הכנסה נמוכה הרבה יותר. שוב, ככל שההכנסה של כל אחד מבני הזוג קטנה יותר, כך יקשה עליו לאזן את התקציב האישי שלו.
בעיה שנייה –
ההוצאות הכרוכות בגידול הילדים: גם כאן מוכפלות למעשה ההוצאות, אף שלעיתים קרובות מגיעים בני הזוג להסכם משמורת. כל אחד מהשניים חייב לדאוג לתנאים הטובים ביותר עבור הילדים, בזמן שהם מגיעים אליו. הדבר אומר הימצאות שני מחשבים או יותר (אחד אצל כל אחד מבני הזוג), רכישה וריהוט של חדרי שינה ועוד כיוצא באלה.
בעיה שלישית –
ניהול חשבונות בנק נפרדים. הדבר מגדיל את הוצאות המימון מצד אחד ומקטין את יכולת התמרון הכלכלית מצד שני.
כלכלת הבית לאחר גירושין –פתרונות אפשריים
למרות שהדבר נראה בלתי אפשרי כמעט, הרי שבעזרת התנהלות נכונה יכולים שני בני הזוג לשמור על איזון נכון בכל הקשור בנושא כלכלת הבית לאחר גירושין. כל כמה ששני בני הזוג שהתגרשו עלולים לרחוש טינה איש לרעותו, הרי שאין לקשור את הנושא בכל צורה שהיא להתנהלות הכלכלית. הרציונל מאחורי הדברים היא שהתנהגות לעומתית ועשיית “דווקא” לצד השני עלולה לפגוע גם בבן הזוג המתריס.
ניהול משותף של הנכס –
הבית:
ניהול משותף עשוי לשמור על הנכס ולמנוע את המכירה שלו, לעיתים מזומנות במחיר הפסד. אם הדבר איננו מסתייע, יש להסכים על מכירה וחלוקת הסכום שנותר לאחר סילוק המשכנתא.
קביעת תפקידים ברורים:
אצל הורה אחד הילדים יבלו יותר בטיולים ואצל האחר הם ילמדו ויגורו ממש. כך עשוי להיחסך הצורך ברכישת רהיטים “כפולים” מובן שהורים שהם בעלי יכולת כלכלית ורצון ינסו ליצור סביבה תומכת, אוהבת וביתית עבור הילדים, כל אחד בדרכו.
הדבר המשותף לכל העצות לעיל הוא הסכמה של בני הזוג לפעול במשותף, למרות רגשות הטינה והתסכול. את אלה אפשר לבטא, אבל אסור להקריב את שלומם, בטחונם ואיכות החיים של הילדים, כמו גם את אלה שלהם עצמם בגלל זה. נכון שההוצאות גדלות, אבל הדבר הזה אין בו משום בעיה רצינית, אם מתנהלים נכון.
משרד הייעוץ גרוסמן ייעוץ פיננסי הוא אחד הוותיקים והמנוסים בתחום הייעוץ הפיננסי ליחידים ומשפחות. הנושא של כלכלת הבית לאחר גירושין איננו זר לאנשי המקצוע של המשרד. לא מעט גברים ונשים קבלו סיוע והחזירו את חייהם למסלול תקין לאחר גירושין. צרו קשר גם אתם ותהנו משירות מעולה, מהיר ויעיל.